Oraș

0
688

OrașVei alege orașul dacă vrei să ieși, să mergi la film sau la teatru, să iei prânzul la restaurant și să mergi la cumpărături. Pentru că în oraș totul este mai aproape, nu aveți nevoie pentru a merge zeci de mile pentru a găsi un magazin, un club de noapte sau un cinematograf. Dar acestea nu sunt singurele activități care sunt mult mai accesibile în oraș decât în țară. 

Activitățile culturale sunt deosebit de numeroase. Muzee, galerii, opere, săli de concerte sau teatre, orice cauți, o vei găsi. În mod similar, cele mai multe concerte, evenimente sportive, târguri, expoziții sau festivaluri au loc în oraș.

Dar viața în oraș are și dezavantaje, pentru că orașul nu se oprește niciodată. Pacea și liniștea sunt străine locuitorilor orașului, la fel ca și spiritul comunității. Deși există multe puncte de întâlnire, oamenii nu se cunosc, iar legăturile sunt mai puțin naturale decât într-o comunitate rurală mică. În cele din urmă, prețurile locuințelor sunt mult mai mari decât în țară. Nu ai nevoie de mult spațiu pentru a trăi în oraș. Casele sunt foarte rare și grădinile abia există. Trebuie să te mulțumești cu un apartament. Campanie

În schimb, câmpul este adesea o insulă de calm și verde. În loc de a merge la un bar, vă puteți întâlni prietenii pentru un aperitiv pe terasa casei tale, pe marginea gazonului. Sunt probabil mai puțini oameni care merg la restaurant, dar nu e nimic mai bun decât un grătar în grădină, vara. Micile plăceri pe care doar o viață rurală ți le poate aduce. În plus, e mult mai ușor să stai la țară decât în oraș. Chiriile sunt mai mici, așa cum sunt prețurile de proprietate. Atât de mult încât pentru prețul unui apartament în centrul orașului, veți avea, fără îndoială, suficienți bani pentru a cumpăra o casă frumoasă cu grădină, un cadru mult mai frumos pentru a crește copii.

Cu toate acestea, campania are unele dezavantaje. În primul rând, este foarte dificil să trăiești acolo fără mașină, pentru care va fi, în mod natural, necesar să furnizezi un buget mai mare pentru combustibil decât în oraș. Activitățile și ieșirile vor fi mult mai rare, deoarece vor necesita călătorii de până la câteva zeci de kilometri. În cele din urmă, pentru a merge la cumpărături, va trebui să anticipeze, deoarece magazinele se închid la nivel global mai devreme decât în oraș.

Avantajele și dezavantajele de a trăi în centrul orașului

Emoția sau confortul?

Emoția sau confortul?Astăzi, aproximativ jumătate din populația lumii trăiește în orașe. Locuind în centrul orașului are multe avantaje, dar, de asemenea, unele dezavantaje : pe de o parte, brutărie va fi mai aproape de casa ta în oraș, dar magazinul va fi, probabil, mai puțin verde. Logica-Immo te ajută să vezi clar. Avantajele de a trăi în oraș

În centrul orașului, ai totul în apropiere. Totul este ușor accesibil pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public. Cumpărături sau cafea într-un bar mișto? Faci afaceri sau cercetezi banca? Nu trebuie să conduci până acolo!

În oraș, întotdeauna e ceva de făcut. Un film, un concert, o piesă, o petrecere sau o activitate de familie: totul este prezent în centru.

Centrul unui oraș este adesea foarte frumos. Gândiți-vă la arhitectura Art-Nouveau din Bruxelles, de exemplu. Și dacă sunteți în căutarea pentru un look modern, orașul, de asemenea, are multe de oferit.

În oraș, de multe ori trăiești foarte compact. Acest lucru poate fi un dezavantaj, dar, în același timp, este mai ușor pentru a instala casa ta și vă salva pe costurile de încălzire și electricitate.

Dezavantaje ale vieții în oraș

Dezavantaje ale vieții în orașAceasta depinde, desigur, de orașul în care locuiți și în cazul în care exact, dar, în general, există, de asemenea, părți rele ale vieții în oraș.

Fluxul de activități în oraș generează, de asemenea, o mulțime de zgomot. Desigur, dacă locuiți lângă un pătrat, un bar sau un parc de distracții. Apropierea de vecini poate provoca, de asemenea, zgomot.

Dacă locul de muncă este în afara orașului, trebuie să traversați centrul în fiecare dimineață și în fiecare noapte.

În oraș, aveți mai puțin spațiu pentru același preț și de multe ori nu aveți o grădină sau un balcon. Ca să te bucuri de soare, mereu trebuie să cauți un parc.

Dacă unii oameni jură doar în fața orașului pentru alții, nu este nimic mai bun decât liniștea de la țară.

Șobolani din orașe sau șoareci de pe câmp, ideal pentru mulți este să găsească compromisul ideal. Ce-ar fi să locuiești în oraș cu o casă la țară în weekend ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here